Igazán megérnek egy pillantást ezek a balatonalmádi szállások

Sok család választja pihenése helyszínéül Balatonalmádit. Balatonalmádiban a fürdés mellett számtalan egyéb kikapcsolódási lehetőség is várja a családokat. Több túraútvonalat is találhatunk, amelyek közül az egyik a méltán közkedvelt Remete forráshoz vezet. Talán kevesen tudják, de a Remete-patak a Balatonba ömlik a Sóhajok hídja alatt. Tökéletes kirándulási célpont a családoknak.

 

Nyáron és ősszel is érdemes felkeresni Balatonalmádit

 

A számtalan látnivaló mellett nem semmi, hogy milyen balatonalmádi szállások közül lehet válogatni. A Szállás Kérés weboldalán rengeteg szálláshely között keresgélhetünk. Itt minden típusú szálláshely megtalálható, így bérelhetünk komplett vendégházat, apartmant, de választhatunk pihenésünk helyszínéül egy szállodát is. Akik a különlegesebb, extrémebb szálláshelyeket keresik azoknak érdemes kipróbálniuk az óriáshordókat. Igen, jól látjuk, óriáshordók. Az országban egyedülálló szálláshelyek Balatonalmádiban találhatók meg. A családi bungalók vörösboros hordókból lettek kialakítva és összesen 4 személy befogadására alkalmasak. A hordókban 2 felnőtt és 2 gyermek fér el kényelmesen. A bungalók még fedett tetőterasszal is rendelkeznek, így, ha párunkkal béreljük ki a boroshordókat, akkor este egy romantikus borozgatás is beleférhet a teraszon. Ősszel választhatunk egy wellness hotelt is, hiszen a Laroba Hotel Budapesttől alig egy órányira várja a pihenni vágyókat. A strandtól 250 méterre található wellness szálloda Balatonalmádi és Balatonfüred között található félúton. A fürdőzésre és pihenésre vágyókat számtalan wellness szolgáltatás várja. A szállodában külön figyelmet fordítanak a gyermekes párokra, így az aktív kikapcsolódások teljes tárházát igénybe vehetik. Bérelhetnek kerékpárt, vagy igénybe vehetik az asztaliteniszt. Akár családi, akár romantikus kikapcsolódásra készülődünk, ez a szálloda biztosan tökéletes helyszín lesz.

 

Milyen éttermek érhetők el Balatonalmádiban?

 

Prémium minőségű ételeket fogyaszthatunk a Kerekes Pincében, ahol az árnyékos teraszok nyáron és ősszel is hívogatják a turistákat. A teraszon a finom ételek mellett kitűnő helyi borkülönlegességeket kóstolhatunk. Egyedi gasztrokalandra vágyóknak kifejezetten ajánljuk az éttermet. A családi vállalkozásban üzemelő étterem teraszán sokszor a helyi zenészek is szórakoztatják a vendégeket. Búbos kemencében és a faszénen készült ételeik még a kellemes őszi időszakban is vonzzák a vendégeket. A Határ Étterem egy modern épületben helyezkedik el a 71-es számú főút mellett és házias ízekkel, valamint megfizethető árakkal várja a családokat. Ez az étterem ideális helyszíne lehet egy gyors ebédnek, de egy romantikus vacsorának is. Ha nyári időszakban látogatunk el Balatonalmádiba akkor nem érdemes kihagyni a TERASZ bisztrót, amely egy sokoldalú vendéglátóhely. A strandon lévő étterembe a turisták mellett a helyiek is örömmel betérnek. Az egészséges és házias jellegű ételkínálat, a mindenmentes ételek teljes tárháza kedvez azoknak, akik sokszor nem tudnak étteremben étkezni a diétás étrendjük miatt. Az állandó kínálat mellett mindig találhatunk az étlapon napi kínálatot is, így bármikor is térünk be ide, vár ránk valami újdonság.

 

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?