Az ételfotózás nagyon közkedvelt

Napjainkban már nem csupán a különböző tárgyakat fényképezik előszeretettel, hanem a finomságokat is. Az ételfotózás a tervezéssel kezdődik. Találja ki mit szeretne látni pontosan a képen és igyekezzen megvalósítani! Bármilyen fogásnak vonzó megjelenést lehet biztosítani egy hangulatos, esztétikus környezetben. Számos kiegészítőt alkalmazhat annak érdekében, hogy a végeredmény még tökéletesebb legyen.

A szép tányérok, tálak, poharak és virágok fel tudják dobni a képeket. A megfelelő fényviszonyok kialakítása elengedhetetlen dolog. Ebben az esetben használhat árnyékolókat és derítőlapokat. Az ételfotózás során minőségi gépre lesz szüksége. Jó döntésnek bizonyulhat a tükörreflexes vagy a MILC berendezések egyike. Nagyban megkönnyítheti a dolgát azzal, ha állványt és távkioldót vesz segítségül. Ha így tesz, akkor biztos lehet abban, hogy a képek megfelelő élességűek lesznek. Ez egy összetett feladat, ami óriási koncentrációt igényel, ezért a fényképezéshez lehetőleg válasszon nyugodt környezetet. Meg kell találni a legelőnyösebb helyzeteket és a legvonzóbb szögeket, ami csak akkor fog menni, ha senki sem zavarja. Az ételfotózás történhet derítéssel is, aminek az a lényege, hogy az árnyékos oldalra is csempésszen egy kis fényt.

Ezt úgy teheti meg a legegyszerűbben, ha a fényforrással ellenkező irányba elhelyez valamilyen világos felületet, ami visszaveri a fényt. Használhat fehér lapot, textilt vagy tükröt. Manapság már utómunkára is van lehetőség, a képszerkesztő programoknak köszönhetően. Az ételfotózás nem egyszerű feladat, de ha belevág, akkor örömét lelheti benne. Lényegében az a célja, hogy a felhasználók megkívánják és ezért meg akarják majd kóstolni az adott fogást.

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük